Voetbalavontuur op de Azoren voor broers De Vulder uit Breda: ‘Zo’n mooie kans’

[av_section min_height=” min_height_pc=’25’ min_height_px=’500px’ padding=’huge’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ bottom_border_diagonal_color=’#333333′ bottom_border_diagonal_direction=” bottom_border_style=” custom_margin=’0px’ custom_margin_sync=’true’ custom_arrow_bg=” color=’alternate_color’ background=’bg_color’ custom_bg=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=’https://soccermasteracademy.com/wp-content/uploads/2020/06/download-1.jpg’ attachment=’1243′ attachment_size=’full’ attach=’scroll’ position=’top center’ repeat=’stretch’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_enable=’aviaTBoverlay_enable’ overlay_opacity=’0.7′ overlay_color=’#000000′ overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” id=” custom_class=” aria_label=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kbuqdoyw’] [av_one_full first min_height=’av-equal-height-column’ vertical_alignment=’av-align-middle’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-mx7qy’] [av_heading heading=’Voetbalavontuur op de Azoren
voor broers.‘ tag=’h2′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=’70’ subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’23’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’0′ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kbuqdag6′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”] De Vulder uit Breda: ‘Zo’n mooie kans’
[/av_heading] [/av_one_full] [/av_section] [av_section min_height=” min_height_px=’500px’ padding=’large’ shadow=’no-border-styling’ bottom_border=’no-border-styling’ id=” color=’main_color’ custom_bg=” src=” attachment=” attachment_size=” attach=’scroll’ position=’top left’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=” av_uid=’av-3vo3re’] [av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-2cxaoq’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kburb8be’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”] De broers Jermaine (18) en Giannique (16) de Vulder gaan een voetbalavontuur aan op de Azoren. Op de Portugese eilandengroep willen de Bredanaars verder bouwen aan hun profdroom.

Het eiland São Miguel, onderdeel van de Azoren, is voor velen een mooie vakantiebestemming. Voor de Bredase broers Giannique en Jermaine de Vulder is hun verblijf op het grootste eiland van de Azoren echter misschien ook wel de volgende stap in hun droom richting een bestaan als profvoetballer.

Na deze zomer voetballen Giannique en Jermaine in de Onder 19 van Clube Operário Desportivo, een club waarvan het eerste elftal op het vierde niveau van Portugal uitkomt. De jongste van twee broers speelde het afgelopen seizoen in de jeugdopleiding van Willem II.

Ik hoop in Portugal te slagen. En mocht dat niet lukken, wil ik in ieder geval in het betaald voetbal blijven.

Via deze weg hoopt hij dichterbij het profvoetbal te komen. ,,Het spel is daar anders, ik zal een ander team hebben en ik word zelfstandiger”, vertelt Giannique. Doelman Jermaine brak door in de selectie van zaterdagvierdeklasser Boeimeer en vertrekt in het kielzog van zijn broertje. ,,Voor hem zal de overgang nog groter zijn, want mijn hele leven bestaat al uit voetbal. Bij Jermaine was dat nog niet zo.”

Manager

Via de manager van Giannique, Elmond Kiné, is het balletje gaan rollen. ,,Hij heeft goede contacten bij allerlei clubs”, aldus vader Remco de Vulder. ,,Operário is de satellietclub van Santa Clara, dat op het hoogste niveau in Portugal uitkomt.”

Giannique tekent een contract voor twee jaar bij de Portugezen. Jermaine hoopt zich daar ook te kunnen bewijzen. ,,Voor het team zochten ze nog een keeper”, legt Jermaine uit. ,,Zo kwamen ze bij mij uit.”

Vader De Vulder steunt zijn ambitieuze zoons: ,,Het is een hele mooie kans die je niet zomaar krijgt. Ik ga met ze mee, we gaan daar eerst vakantie vieren. En ik wil natuurlijk weten waar mijn jongens gaan wonen. Het is in ieder geval fijn dat ze dit samen kunnen doen.”

Ik ga met ze mee, we gaan daar eerst vakantie vieren. En ik wil natuurlijk weten waar mijn jongens gaan wonen

Vader Remco

Eind juli vertrekken de De Vulders richting de Azoren, richting de droom om het profvoetbal te halen. Giannique zal er een vervolgopleiding gaan doen, Jermaine denkt aan een bijbaantje in de Portugese horeca. ,,Maar we trainen twee keer per dag, dus het is even afwachten of het te combineren is.”

De broers kunnen zich in ieder geval opmaken voor een mooi avontuur. ,,Het is zo’n mooie ervaring die op ons pad komt”, zegt Jermaine erover. ,,En als het niet bevalt, kom ik terug naar huis en ga ik weer lekker bij Boeimeer spelen”, aldus Jermaine.

Giannique is meer vastberaden. ,,Ik hoop in Portugal te slagen. En mocht dat niet lukken, wil ik in ieder geval in het betaald voetbal blijven.”

Opgelicht

Elmond Kiné, manager van verschillende talentvolle voetballers en eigenaar van een voetbalschool in Goirle, kwam vorig jaar negatief in het nieuws toen het televisieprogramma Opgelicht aandacht aan hem besteedde. Meerdere betrokkenen verklaarden dat Kiné hen geld verschuldigd is en dat de voetbaltrainer zijn beloften niet na zou komen. Kiné zegt juridische stappen te willen ondernemen. ,,Het verhaal van Opgelicht klopt niet. En in Portugal is alles goed geregeld, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken.”

Ook Remco de Vulder kent de verhalen. ,,Maar waar twee vechten, hebben twee schuld. Als alles gebakken lucht is, zou hij de contacten ook niet hebben. Bovendien zou ik mijn kinderen er niet heen laten gaan als ik het niet zou vertrouwen.”

Bron: https://www.bndestem.nl/amateurvoetbal/voetbalavontuur-op-de-azoren-voor-broers-de-vulder-uit-breda-zo-n-mooie-kans~a157c8fc/

[/av_textblock] [/av_one_full][/av_section]
Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *